Cím kép

HÍREK - TÁJÉKOZTATÁS ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJ VÁLTOZÁSÁRÓL

Tájékoztató az óvodai étkeztetésről a rendkívüli szünet időtartama alatt

Az élelmiszer és az energia árak jelentős emelkedése miatt az óvodai közétkeztetést szolgáltatók 2022. szeptember elsejével módosították áraikat. Az önkormányzat az áremelkedés élelmiszer nyersanyagra jutó hányadának arányában az alábbiak szerint változtatta meg a térítési díj összegét.

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

az étkezési térítési díj összege megállapításának szabályairól szóló 25/2017. (XI.14.) önkormányzati rendelet alapján 2022. október 1-jétől alkalmazandó intézményi étkezési térítési díjak:

Étkezési térítési díj napi bruttó összege (Ft/nap)
/az árak étkezési kedvezmény nélkül értendőek/
Intézmény 3x-i normál étkezés esetén 3x-i diétás étkezés esetén
Óvodai étkezés 601 Ft/nap 617 Ft/nap

 

Azon családok, akik jövedelmi helyzetük miatt a megemelt étkezési térítési díjat nem tudják kifizetni támogatást kérhetnek a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról alapján. Az igényléshez a 6. sz. nyomtatvány a honlapról letölthető.

Melléklet :A Képviselő-testületi előterjesztés és döntése innen érhető el:

https://ovoda.bp13.hu/wp-content/uploads/2022/10/az-etkezesi-teritesi-dij-osszege-megallapitasanak-szabalyairol-szolo-onk-i-rendelet-modositasarol.pdf