Cím kép

HÍREK - TÁJÉKOZTATÁS ÉTKEZÉSI TÉRÍTÉSI DÍJ VÁLTOZÁSÁRÓL

Tájékoztató az óvodai étkeztetésről a rendkívüli szünet időtartama alatt

Az élelmiszer és az energia árak jelentős emelkedése miatt az óvodai közétkeztetést szolgáltatók 2023. április elsejével módosították áraikat. Az önkormányzat az áremelkedés élelmiszer nyersanyagra jutó hányadának arányában az alábbiak szerint változtatta meg a térítési díj összegét.

BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

az étkezési térítési díj összege megállapításának szabályairól szóló 5/2023. (II.14.) önkormányzati rendelet alapján 2023. április 1-jétől alkalmazandó intézményi étkezési térítési díjak:

 

Étkezési térítési díj napi bruttó összege (Ft/nap)
/az árak étkezési kedvezmény nélkül értendőek/
Intézmény 3x-i normál étkezés esetén 3x-i diétás étkezés esetén
Óvodai étkezés 751 Ft/nap 773 Ft/nap

Azon családok, akik jövedelmi helyzetük miatt a megemelt étkezési térítési díjat nem tudják kifizetni támogatást kérhetnek a 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról alapján. A kedvezmény a 6. számú melléklet kitöltésével és Tagóvodában való leadásával érvényesíthető.

6.számú melléklet étkezés

Étkezéssel kapcsolatos további információk elérhetőek:

https://ovoda.bp13.hu/informaciok/etkezes/

Melléklet :A Képviselő-testületi előterjesztés és döntése innen érhető el:

https://net.jogtar.hu/rendelet?council=budapest13&dbnum=550&docid=A2300005.13R&searchUrl=/rendelet-kereso/gyors?council%3Dbudapest13%26publisher%3D13R0