Cím kép

HÍREK - Digitális nevelés a családban – szülőknek szóló kiadvány

Kedves Szülők!
A gyors digitális technológiai fejlődés teret nyert és mára már elkerülhetetlenül jelen van mindennapi életünkben és megjelent az óvodai nevelés során is.
Kiadványunk központi témája a családi digitális nevelés. A digitális kultúra beépülése a nevelésbe a szülőket, pedagógusokat, a gyermekkort végig kísérő szakembereket és generáció-kutatókat is foglalkoztató aktuális téma, amióta a digitális technológia az alfa generáció azaz az Önök gyermekeinek az életébe berobbant.
Prof. Dr. Gyarmathy Éva szerint éppen most zajlik egy technológiai kultúraváltás, amely jelentős hatással van gyermekeink fejlődésére. A digitális eszközök által teremtett új környezet megváltoztatja a gyerekek idegrendszerének fejlődését. Fontos megérteni, hogy a gyermekek automatikusan alkalmazkodnak ehhez a változáshoz, agyuk rendkívüli rugalmasságával aktívan reagálnak és alkalmazkodnak a digitális világhoz.
Ebből következik, hogy a gyermeknevelésnek is lépést kell tartania ezzel a változással. A legtöbb gyermek először az otthoni környezetben találkozik okos eszközökkel. A digitális eszközök aktív részeseivé váltak a gyermek mindennapi életének. Kiadványunkkal segíteni szeretnénk Önöknek gyermekük egészséges digitális kultúra elsajátításában.

Digitális nevelés a családban