Cím kép

HÍREK - EPIPEN Junior injektor alkalmazása tagintézményeinkben

Szülői tájékoztató – Epipen 2.
2022.07.25
Szülői tájékoztató levél 4/7/2022 az EPIPEN Junior injektor alkalmazásáról intézményeinkben

Tisztelt Szülők!

A XIII. kerületi Önkormányzat támogatásával 2022. július 11.- től mind a 18 tagóvodánkban esetleges életmentő beavatkozás céljából Epipen Junior autoinjektort biztosítunk szükség esetén a gyermekek számára.

Az EpiPen Junior autoinjektor azonnali alkalmazásra szolgál, olyan gyermekek számára, akiknél igazoltan magasabb az anafilaxia kialakulásának a kockázata, ideértve azokat a gyermekeket is, akiknek az anamnézisében anafilaxiás reakció szerepel.Intézményeinkben az EpiPen Junior egyszeri adagot biztosítjuk, amely (0,3 ml) 150 mikrogramm (0,15 mg) adrenalint tartalmaz.

A bevezetést megelőzően minden munkatársunk megismerte az injekció használatáról szóló kisfilmet és tájékoztató anyagot. Javasoljuk Önöknek is, hogy a következő linkeken tájékozódjanak a készítményről és annak használatáról. A kisfilm a következő linkről elérhető: https://www.epipen.co.hu/, tájékoztató anyag: https://www.epipen.co.hu/hu-hu/betegeknek

A tájékoztató anyag kifüggesztése megtörténik az intézmények orvosi szobájában, nevelői szobájában és központi faliújságon is egyidejűleg, emellett az intézmény honlapján is elérhető.

Szülői visszajelzések alapján az igazolás beszerzésének egyszerűsítése érdekben módosítjuk a benyújtás lehetőségét:

Kérjük Önöket, hogy gyermekükre vonatkozóan írásos szülői nyilatkozat vagy a háziorvosuk által kiállított igazolás benyújtásával igazolják a tagóvoda vezetője felé, hogy gyermeküknek van-e olyan krónikus betegsége, amely miatt az Epipen Junior injekció nem alkalmazható anafilaxiás reakció esetén. Tekintettel arra, hogy szakmai állásfoglalás szerint az asztma, a cukorbetegség, a szívritmuszavar esetében a készítmény beadása nagyobb kockázattal járhat. Az igazolás a gyermek személyi anyagában kerül nyilvántartásra.

További fontos információ, hogy anafilaxiás sokk esetén nincs arra lehetősége munkatársainknak, hogy megvárják a szülő megérkezését, ilyen esetben kollégánk feladata az injekció beadása. Kérjük, a gyermekük védelme érdekében a nyilatkozat/igazolás beszerzését legkésőbb 2022. 08. 31-ig szíveskedjenek megtenni.

Amennyiben 2022. 08. 31. napjáig a szülő nem nyújtja be az igazolást vagy nyilatkozatot a választ nemlegesnek rögzítjük.

Kérem együttműködésüket, az injekció beadását munkatársaim önként vállalták a gyermekeik érdekében.

Budapest, 2022. július 25.

Köszönettel:

Erdélyi Nóra

intézményvezető

 

A tájékoztatók a következő linkeken érhetőek el:

https://www.epipen.co.hu/

https://www.epipen.co.hu/hu-hu/betegeknek