Elkészült a Futár Tagóvoda játszóudvara

Az Egyesített Óvoda tagintézményeinek felújított játszóudvarai korszerű, modern, egyedülálló eszközökkel felszereltek. A változatos terepformák, a mászásra, függeszkedésre, bújócskázásra, egyensúlyozásra alkalmas játszóeszközök segítenek gyermekeink vidám, önfeledt játékának, mozgásfejlesztésének, levegőn való tartózkodásuk tartalmas eltöltésének megvalósításában.
A talajborítások lehetővé teszik, hogy gyermekeink mind a füves, mind a gumival fedett részen biztonságosan játszhassanak. Az öntött gumi felület az eső után hamar felszárad, így csapadékosabb idő után is gyorsan újra használható az udvar. Az építkezések során figyelmet fordítanak arra, hogy az árnyékot adó fákat meghagyják, illetve gyermekeink felfrissülését szolgálják a kialakított párakapuk és zuhanyzók is, melyeket ötletesen egy-egy gyermekekhez közelálló játékos tematikával alakítanak ki (pálmafák, hajóforma…). A nyári meleg elleni védekezésben, gyermekeink komfortérzetének javításában nagyon nagy segítség a vízben való pancsolás lehetősége.
A különböző udvarrészek kialakításánál fontos szempont, hogy az adott udvarrészen milyen korosztályú gyermekek játszanak. Ez azért fontos, mert olyan játszóeszközök kerülnek elhelyezésre, melyek az adott korosztály méretének, ügyességének, biztonságának megfelelnek.
Kiemelt szempont, hogy az újonnan kialakított játszóudvar rendelkezzen olyan nagyméretű területekkel, ahol labdázni, tornázni, gurulni, csúszni-mászni lehet, amellett, hogy rengeteg kinti mozgásos játékot tud a pedagógus szervezni, lebonyolítani.

Kiemelt hangsúllyal figyelünk a játszóudvarokon kialakított árnyékolásra. A gyermekek a nagy nyári melegben is a naptól védetten, megfelelő komfortérzetüket biztosítva tudnak a szabadban játéktevékenységeket végezni.

Színek

Mászódomb

Pergola zöld tetővel

Focipálya

Csúszda komplexum

Futár Tagóvoda udvara

Futár Tagóvoda udvara