Zsiráf

Pedagógusok:                                                                                                                               
Váliné Bőcs Tímea
Szabóné Prim Ildikó
Dajka: Mogos Gabriella

Nagycsoport

25 gyermek: 15 fiú, 10 lány

A Zsiráf csoport a 2017-2018-as nevelési évben indult mini csoportként. Azóta a negyedik évünket töltjük együtt. Jellemez bennünket a családias légkör, a humorérzék, a vidámság, a szeretet, a harmónia. A gyerekek egy összeszokott közösséget alkotnak, szívesen töltik együtt az idejüket.

Pedagógiai munkánkat a következetesség, a tudatosság, az innováció és az élményközpontúság határozza meg. Fontosnak tartjuk, hogy megismerjük a gyermek személyiségét, és egyéni képességeit figyelembe véve fejlesszük őt. A tevékenységek tervezésénél számít, hogy épp mi érdekli a gyerekeket.

A csoportszoba berendezése ízléses, mindig az adott évszak és ünnepek szerint dekorálva; ideális mind a gyakorló,  konstruáló, illetve szabályjátékokhoz, mind a szerepjátékokhoz. Barkácsoláskor minden eszközhöz (gyurma, olló, ragasztó, filctoll stb.) hozzáférnek a gyerekek, ezáltal is fejlődik fantáziájuk, finommotorikájuk, megvalósíthatják egyéni elképzeléseiket.

Szeretünk sok időt tölteni a szabadban, együtt játszani, mozogni. Szívesen szervezünk programokat az óvodán kívül is, ebbe a szülők segítségére is számíthatunk.

Hagyományaink közé tartozik a gyereknapi palacsintasütés, karácsonykor a közös mézeskalácssütés, amit mindig nagyon várnak a gyerekek és aktív közreműködői is.