Pedagógiai célú eszközfejlesztés

BEE-BOT

A robot játék segítségével a gyerekek megismerkedhetnek a programozás alapjaival. A gombok segítségével a gyerekek egyszerű feladatokat adnak a robotnak – irányt, amerre a méhecske formájú robotnak mennie kell. A szeme mozgatásával és hanggal jelzi, hogy feladatot kapott. 40 feladatot képes megjegyezni. Ezután helyezzük a szőnyegre és figyeljük, hogyan mozog. A kínálatunkban megtalál még különböző kiegészítőket, melyek még érdekesebbé teszik a robottal való játékot.                     

KAMISHIBAI — PAPÍRSZINHÁZ

Minden szülő és pedagógus szívesen mesél a gyerekeknek. Mert a mese a megnyugtató, feszültség oldó hatásán túl, képes valami sokkal többre is: a mesében megtalálhatók ugyanis azok a tanítások, amelyek a lelki gyógyuláshoz szükségesek.

A Japánból eredő és igen népszerű Papírszínház, a Kamishibai a mesekönyveket mintegy színházzá alakítja. A fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.

E technika segítségével mindenki által jól láthatóvá válnak a képek, a figyelem egyszerre tud az illusztrációkra és a mese szövegére irányulni, a mesélő pedig a lapok hátulján olvasható szöveget kellő hatással tudja előadni közönségének. Nem szükséges többé az olvasás megszakítása, a könyv körbeadogatása, minden hallgató egyszerre élvezheti a mese szövegét és a hozzá készített illusztrációkat.

Pedagógiai, foglalkoztató eszközként is igen jól működik a színház, hiszen házon belül, a gyerekek által is bővíthető, egyszerűen elkészíthető egy-egy mese házi verziója saját illusztrációkkal, melyet azután a keretbe csúsztatva könnyedén fel lehet használni a további közös olvasásokhoz.