Teknős

Pedagógusok:                                                                                                                            
Fellinger Zsoltné Zsuzsi
Piller Zsuzsanna
Dajka: Juhász Istvánné Piroska

Csoportszobánk az óvoda emeletén helyezkedik el, ami világos, esztétikus és családias légkörű.

Hogy milyenek a Teknősök? Jelképünkkel ellentétben egy eleven, vidám, kíváncsi, nyüzsgő csoport vagyunk. A csoportunkban megfelelő feltételeket biztosítunk a szabad játékra. Sokféle fejlesztő játékunk van, amik minden korosztály számára élményt nyújtanak. Minden lehetőséget megragadunk, hogy a szabadban tartózkodjunk. Kihasználjuk az óvoda udvarát, annak összes játékát. A gyermekek készségeit, kézügyességét sokféle tevékenységgel fejlesztjük. Mindennapjainkban helyet kap a mozgás mellett a mese-vers, a művészeti nevelés (barkácsolás, rajzolás, festés, ének-zene, zenehallgatás), a környezetünk megismerése és matematikai tapasztalatok szerzése.

A legfontosabb törekvésünk, hogy megkönnyítsük a gyermekek számára az óvodai életbe való beilleszkedést, megszerettessük velük az óvodát, és a csoportból igazi közösséget varázsoljunk. Mindezt vidám hangulatban és úgy, hogy minden egyes gyermekünk számára megadjuk azt, amire igénye van, és ami az optimális fejlődéséhez szükséges. Fokozatosan törekszünk arra, hogy gyermekeink minden téren önállókká váljanak.
Szeretnénk, hogy sok felejthetetlen élménnyel legyenek gazdagabbak és pozitív szemléletű, a világra nyitott emberekké váljanak. Minden évben, a hagyományokhoz hűen visszatérő programokkal kedveskedünk nekik. Ilyen a Márton nap, Mikulás, Karácsony, Farsang, Nőnap, Anyák napja, Föld napja,Víz Világnapja, Húsvét, gyermekhét, egészség-hét, ballagás, évzáró ünnepség, születésnap stb.  Év közben is többször kimozdulunk a négy fal közül például Állatkertbe, piacra, színházba, könyvtárba stb.
A sikeres együtt nevelés érdekében számítunk a szülők segítségére és támogatására. A gyermekek fejlődéséről, nevelésének örömeiről és nehézségeiről napi kapcsolatban vagy fogadó órán adunk tájékoztatást. A felmerülő problémákra közösen keressük a szülőkkel a megoldási lehetőségeket. Ezért törekszünk arra, hogy csoportunkban a gyermekek és a felnőttek kapcsolata is a kölcsönös bizalomra épüljön. A gyermekre, mint önálló személyiség tekintünk. Jellemzésénél, értékeinek és sikereinek kiemelésénél saját képességeit vesszük alapul.

Ilyen csoport a Teknős! Legyél Te is Teknős!