Az Egyesített Óvoda szeptembertől bevezeti az étlapok újszerű vizuális megjelenítését. Az étlapon szereplő ételek a tápanyagforrások beazonosításával kerülnek megjelenítésre. A változtatás célja az egészséges táplálkozási szokások kialakítása, erősítése és népszerűsítése a gyermekek és a családok körében. A programban az OKOSTÁNYÉR® Junior élelmiszer adagolási útmutató alapján történik az étlap összeállítása.
Az étlap összeállítás alapelvei:
– naponta min. 4 adag zöldség és gyümölcs elfogyasztása javasolt, köretként, főzelékként 2 adag elfogyasztása javasolt,
– naponta 3 adag gabonaféle elfogyasztása javasolt, ebből legalább 1 teljes értékű gabona legyen,
– mindhárom főétkezés tartalmazzon teljes értékű fehérjét.
Ezekre a linkekre kattintva megtekinthetik a képes étlapot illetve hasznos információkat olvashatnak a táplálkozással kapcsolatban.