Tájékoztatás

Kedves Szülők!

Az elmúlt napokban több kérdés is érkezett arra vonatkozóan, hogy mikor nyitnak meg óvodáink. Érdeklődésükre reagálva, szeretném megerősíteni, hogy az intézmények zárva tartása nekünk sem kedves. A fenntartó Önkormányzat a lakosság védelme érdekében rendelte el a rendkívüli szünetet, a helyi szakemberek pedig ez idő alatt mindent megtettek annak érdekében, hogy a kapcsolat ne szakadjon meg a családokkal.
A 2020. március 11. napjától meghirdetett veszélyhelyzet miatt rendkívüli szünetet kellett elrendelni. Ez idő alatt ügyeleti rendszer működik a veszélyhelyzet során a gyermekek napközbeni felügyeletével kapcsolatos intézkedésekről szóló 152/2020. (IV. 27.) Korm. rendelet előírásai szerint, ami az óvodai csoportokban 5 gyermek ellátását teszi lehetővé.
Munkatársaimmal jelenleg azt vizsgáljuk, hogy ha minden telephelyen ügyeletet biztosítunk, akkor az engedélyezett létszámkeret felett, hogyan tudjuk ellátni a gyermekeket.
A fenntartó Önkormányzat 2020. április 28-án kezdeményezte az EMMI minisztere felé, hogy az 5 fős létszámot 10 főre emeljék, hiszen az eddig ügyeleti tapasztalataink megerősítik, hogy a 10 gyermek ellátása már biztonsággal megoldható.
Addig is megkezdtük munkatársaink tesztelését, hogy a munkába való visszatérésük biztonságos legyen. Folyamatosan végezzük a tárgyi feltételek bővítését, annak érdekében, hogy a gyermekek visszatérésekor a környezet biztonságos legyen.
Biztosítom Önöket arról, hogy mi is a nyitás mellett vagyunk, de ezt úgy kell megtennünk, hogy a fertőzés megjelenését megelőzzük, a terjedését minimalizáljuk.
Jelenleg pontos dátumot nem tudok mondani, de tervezzük minden telephely megnyitását, ügyeleti rendszerben.

Köszönjük türelmüket és támogató együttműködésüket!

Erdélyi Nóra
intézményvezető