Iskolába megyek – Iskolai beíratás

CIKK AJÁNLÓ

Iskolaérettségi teszt óvónőktől-szülőknek: A speciális kérdéssor segít eldönteni, hogy iskolaérett-e már gyermeked!

https://papasmamasmagazin.hu/gyerek/gyerek-3-6-ev/gyerekfejlodes-2/iskolarettsgi-teszt-vnktl-szlknek-a-specilis-krdssor-segt-eldnteni-hogy-iskolarett-e-mr-a-gyermeked/

HONLAP AJÁNLÓ

Hogyan segítsük gyermekünket a sikeres iskolakezdéshez?

Ehhez ajánljuk figyelmükbe a GYEREKETETŐ elnevezésű honlapot, melyet Sárosdi Virág gyógypedagógus-logopédus szerkeszt. A honlapon sok-sok hasznos tanácsot, fejlesztési lehetőséget, játékötletet oszt meg, melyek szülőknek és pedagógusoknak egyaránt nyújt segítséget a gyermekek fejlesztéséhez. Óvodánk pedagógusai is szívesen alkalmazzák, valósítják meg ezeket az ötleteket.

Amennyiben feliratkoznak a honlapra, e-mailben kapnak ajánlásokat, tanácsokat, sőt ingyenesen letölthető, nyomtatható feladatlapokat, kártyákat, egyéb eszközöket is a fejlesztő játékokhoz.

Aki nem szeretne feliratkozni, az követheti a Facebookon, a Gyereketető honlapján, sőt a Youtube csatornáján videó felvételen is megtekinthetik, hogyan alkalmazzák az ajánlott játékokat.

Megosztunk néhány gondolatot, melyet a szerkesztő leveleiből idézünk:

  1. „Van egy kérdés, melyet minden pedagógusnak, gyerekekkel foglalkozó szakembernek meg kell válaszolnia magának. Ez pedig nem más, mint hogy  melyek a hatékony fejlesztés titkai? Én hármat is tudok, olvass tovább, és elárulom! … a fejlesztés szerintem nem más, mint egy olyan környezet megteremtése, amiben a gyermek optimálisan fejlődik.

  2. És akkor lássuk a három titkot!

  3. A hatékony fejlesztés első számú titka, hogy az adott képességet otthon is helyezzük a fókuszba!                        Ne hidd, hogy csak egy fejlesztőszobában tud fejlődni a gyermeked! Otthon erre sokkal több lehetősége van, mint hinnéd! Az önálló öltözködés, a kenyér vajjal való megkenése, a mosogatás, a száj megtörlése étkezés után mind mind a finommotorikát fejleszti!

  4. A második titok nem más, mint a játék!                                                                                        A gyerekek legfontosabb tevékenysége a játék, ezért a tudatosan felépített fejlesztési folyamatból sem maradhat ki!

  5. A harmadik titok pedig a rendszeresség.                                                                                Gondolj csak bele! Bármilyen területen szeretnél fejlődést elérni, ahhoz nagyon fontos, hogy rendszeresen foglalkozz az adott területtel! Nem kell, hogy az egész napodat kitöltse, de fontos, hogy előkerüljön nap mint nap.

  6. A finommotorikus képességek otthoni játékos fejlesztéséhez nyújt segítséget a Finommotorika fejlesztése ceruza nélkül című könyv, mely megrendelhető a Gyereketető honlapján.

 

  1. Másik téma maga az iskolakezdés,
  2. amelyhez Sárosdi Virág „Luca és Marci iskolába készül” címmel írt könyvet:

„A Luca és Marci iskolába készül című könyv azért született meg, hogy magabiztosan és tájékozottan kísérhesd végig a gyermekedet a nagycsoporttól az első iskolai napig.

Miközben a meséket olvasod a gyermekednek, olyan szituációk, játékötletek, feladatok kerülnek elő, melyek a későbbi, sikeres iskolai tanulást alapozzák meg.

30 történet az ovis életről

30 kreatív feladat

30 játékötlet

Egy olyan könyvet álmodtam meg akkor, ami a szülőkön keresztül szól a gyerekekhez.
Erősíti a szülőkben azt a felelősséget, hogy a legtöbbet ők tehetik a gyermekeik iskolaérettségéért.
Nem tudományos alapokon magyaráz, hanem egyszerű, mindennapi történeteken keresztül mutat be képességeket, melyekre a gyermekeinknek szüksége lesz az első osztály első percétől kezdve.”