Cím kép

HÍREK - ÉV INTEGRÁLÓ TAGÓVODÁJA

Meséskert Tagóvodánk Alkalmazotti Közössége elnyerte az ÉV INTEGRÁLÓ TAGÓVODÁJA díjat, melyet örömmel vettünk át az inkluzív nevelésben megvalósított munkánk elismeréseként.

Erdélyi Nóra, a Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda igazgatója, méltatásában kiemelte a gyermekek fejlődése érdekében való elkötelezettségünket, szakmai együttműködésünket és elhivatottságunkat:

“Közel 400 kisgyermek fejlődését kísérik figyelemmel, biztosítják az egészséges testi, pszichés, értelmi és erkölcsi fejlődést, az egyenlő esélyek megteremtését. Az integrációt széles skálán értelmezik, minden kiemelt figyelmet, különleges bánásmódot igénylő gyermek és családjaik igényeit és szükségleteit figyelembe veszik.

A tudatos integráló-befogadó szemléletet erősítik, ezáltal a teljes alkalmazotti közösség érzékenysége támogatja az integrációs munkát. Nem feledkeznek meg az új munkatársakról sem, őket is segítik az inkluzív nevelés megvalósítására való felkészítésben.

Szakmai felkészültséggel, tervezett előkészítő teendőkkel készülnek 1-1 gyermek fogadására. Kísérik a családokat és nagy hangsúlyt fektetnek a szülők támogatására.

A közös célként a Meséskertes speciális szakemberek Herendi Hajnalka, Kertész-Veres Petra, Ludvig Andrea aktív együttműködéssel dolgoznak a hozzájuk kerülő gyermekek komplex fejlődésének biztosítása érdekében, Czvetnics Rita tagintézmény vezető szakszerű irányítása mellett.

A Meséskert csapatában az egyesített óvodai feltételrendszeréhez adják a nyitottságukat, a családokba vetett bizalmukat, a befogadást, az elfogadást, a szakmai hozzáértésüket és a motiváltságot a sikeres együttnevelés érdekében.”

Szívből köszönjük az elismerést!