Cím kép

HÍREK - 2022. nyári élet

Nyári élet szokás,- és szabályrendszere

A gyerekek reggeli érkezéskor a szülőktől az ajtóban búcsúzkodnak, majd a “zsiliprendszeren” keresztül jönnek be az óvodába. A gyermekek ruházata, plüssállata névvel és jellel ellátott zsákba kerül, melyet minden kisgyermek a csoportjának megfelelő kosárban helyez el. Ezt követően az udvaron gyülekezik társaival, eső esetén a tornateremben vagy a kijelölt csoportban van az ügyelet. A reggelit folyamatosan, 9 óráig – rossz az udvar teraszán vagy rossz idő esetén a csoportszobában fogyasztják el óvodásaink, majd az udvaron folytatódik az óvodai élet. Heves esőzés, szélvihar, hőségriadó esetén a csoportszobában játszunk. A jellel ellátott reggel a szülők kenik be a gyermeküket naptejjel, délutáni udvarra érkezés előtt mi kenjük be a gyerekeket. Az egész nap folyamán folyamatosan figyelmeztetjük őket, hogy igyanak friss vizet saját, jellel ellátott kulacsukból, és, hogy – lehetőleg – az árnyékban játsszanak. A délelőtti gyümölcsevést a nyári élet során is biztosítjuk.
A délelőtti udvari életet különböző izgalmas projektekkel igyekszünk még élményszerűbbé tenni a gyermekek számára. Ezeket igény szerint, két hetente változtatjuk.
Jó idő esetén folyamatosan zuhanyoztatjuk a gyermekeket, illetve használjuk a párakaput.
Az ebédet és a délutáni pihenést a csoportszobákban szervezzük. Folyamatos fertőtlenítést és szellőztetést biztosítunk.
Uzsonna után ismételten visszatérünk az udvarra, ahová a gyerekek a zsákjukat viszik magukkal, majd elhelyezik a csoportos kosarakban.
A gyermekek zökkenőmentes átadását a dajkák, pedagógiai asszisztensek segítségével végezzük.
Felhívjuk a gyermekek figyelmét arra, hogy hazamenetel előtt minden esetben köszönjenek.

Nyári életünkről képeket a képgalériában találnak!