Cím kép

HÍREK - Őszi programötletek

Az ősz az egyik legszínesebb évszakunk, a legkülönbözőbb időjárások váltakozásával. Élvezzék ki gyermekeikkel ezt a különleges évszakot, töltődjenek napsütéssel, vitaminnal és színesítsék az otthonaikat, még mielőtt beállna a hideg, szürke tél!

Ebben az évszakban a természet a legszebb színekkel varázsol el bennünket! Egy séta közben vagy az ablakból kinézve a világossárgától a piroson át, a barna minden árnyalatáig megtaláljuk a színeket, itt-ott még sokszínű zöldekkel kiegészítve, gyönyörködteti szemünket a természet.

Íme néhány ötlet, amivel elüthetik az időt:

1. Sétáljanak minél többet a természetben és gyönyörködjenek a színekben!

2. Nagyon sok finom gyümölcs és zöldség van ilyenkor, amelyek mind-mind segítik az immunrendszerünk felkészülését a télre. Érdemes a gyerekekkel kimenni a piacra, körülnézni, átbeszélni a látottakat és minél több finomságot megkóstolni.

3. A piaci séta alkalmával, gondoljanak a lakás és a terasz díszítésére is: vásároljanak pár szép dísztököt, díszkukoricát, őszirózsát, szárított virágot. A gyerekekkel élmény lesz a ház díszítése!

4. Vágjanak ki színes papírból leveleket és díszítsék ki az ablakokat is! Üvegfestékkel is dolgozhatnak.

5. Sógyurmával is kiegészíthetik a lakás őszi dekorációját!

6. A kertben a folyamatosan hulló levelek összegyűjtése is lehet élmény, ha közösen csinálják a gyerekekkel! Ki találja meg a legkisebb levelet? A legfurcsább színűt? Vagy a legnagyobbat?

7. Gyűjtsenek szép színes leveleket útközben az óvoda felé. Beszéljék át a gyerekekkel, hogy miért sárgul és hullik le az egyik fa levele, míg a másik egész télen zöld marad.

8. Készítsenek az összegyűjtött levelekből képeket. Nagyon szép fa készülhet úgy, hogy megrajzolják – festik a fa törzsét, a leveleket pedig felragasztják rá.

9. Levelekből nagyon szép kép készülhet úgy is, ha a különböző színű és méretű leveleket csak ráhelyezij a papírlapra, de nem ragasztják le, hanem más és más színű vízfestékkel lefestik, úgy hogy a levelek köré is jusson festék.  Amikor megszárad, vegyék el a leveleket, nagyon szép lesz a végeredmény a papíron!

10. Terményeket is gyűjthetnek, nagyon sokfelé lehet makkot, gesztenyét találni. A friss és még puha gesztenyékből különféle kis figurákat, állatokat, manókat készíthetnek.

 

A bejegyzés egésze megtalálható az alábbi linken:

https://www.lcfclubs.hu/blog/25-oszi-otlet-gyerekekkel/273/