Az óvodáskorban tudjuk megalapozni a gyermekek egészséges táplálkozását. Erről is szól a beszélgetés :
2024 szeptembere óta a gyermekek számára már nemcsak mindennapos gyümölcsöt, hanem nyers zöldségek fogyasztását is biztosítjuk.

Vitaminban gazdag
A nyers zöldségek megőrzik a bennük található vitaminokat (pl. C-vitamin, folsav), amelyek főzés közben részben elveszhetnek.
Rostot tartalmaz
Elősegíti az egészséges emésztést és hozzájárul a bélflóra egyensúlyához.
Erősíti az immunrendszert
A zöldségekben található fitonutriensek és antioxidánsok segítenek megelőzni a betegségeket.
Fejleszti az ízérzékelést
A változatos nyers zöldségek hozzászoktatják a gyermeket a természetes, kevésbé feldolgozott ízekhez.
Rágásra ösztönöz
A ropogós zöldségek (pl. répa, paprika) fejlesztik a rágóizmokat, ami a beszédfejlődésre is pozitív hatással lehet.
Egészséges nassolnivaló
Kiváló alternatívát nyújt a cukros vagy sós rágcsálnivalókkal szemben.
Forrás: