Óvodánkról

1958-ban épült óvodánk a forgalomtól elzárt, csendes környezetben helyezkedik el a Rákos-patak közelében.

2013-ban a XIII. kerületi Önkormányzati beruházásnak és Európai Uniós pályázati pénztámogatásnak köszönhetően tagóvodánkat csodálatosan felújították és bővítették plusz 2 csoporttal, így mostanra 8 csoportban fogadjuk a gyermeket. Udvarunk 2019-ben teljeskörű felújításon esett át.

Óvodai nevelésünk sajátossága: az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel”.

Tudjuk, hogy minden gyermek a saját képességrendszerének figyelembevételével nevelhető, fejleszthető. Neveli, fejleszti a gyermekek társkapcsolatait az óvoda összes dolgozója, ezért tetteinkkel sugározzuk a feltétel nélküli szeretetet, s azt, hogy:

„Tisztellek Téged, fontos vagy nekem, csakis Rád figyelek, és segítek Neked, ha szükséged van a segítségemre.”

Óvodai nevelőmunkánk magában foglalja a hazai óvodai gyakorlat legjobb tapasztalatait azért, hogy a tradicionális értékeket megőrizze. Ugyanakkor arra késztet bennünket, hogy az egész napi óvodai életet még differenciáltabban, az egyéni szükségleteket, képességeket, a hátrányos helyzetű, a kiemelkedő képességű gyermekek fejlesztési metódusait figyelembe véve szervezzük meg, mindezt szakmailag jól felkészült, innovatív szemléletű kollegákkal.

Óvodásainkat okos szeretetben, érzelmi biztonságban, biztonságos, esztétikus, derűs, harmóniát nyújtó, humorral teli szabad légkörben, sok szép művészeti élményt biztosítva neveljük, mely lehetőséget ad a gyermekek szabad játékára, a spontán és utánzásos tanulásra.

Tudjuk, hogy az óvodás korosztályra a „mozgáséhség” jellemző. A mindennapi szabad mozgáson túl beiktatunk szervezett mozgásokat is, hogy a gyermekeknek megfelelően fejlődjön keringési, mozgató- és légzési rendszerük, valamint a csont- és az izomrendszerük teherbíró képessége.

Programunk tevékenységi keretként építi be a hagyományőrzést, népszokásokat. Így az évszakokhoz, jeles napokhoz csoportosítva tervezzük meg az óvodai nevelés tartalmait.

Őszi kiállítás, Őszi koncert

Mihály napi vásár, Pünkösdi vásár

Állatok világnapja

Téli kiállítás, Téli koncert

Mikulás, Luca nap, Gyertyagyújtás, Karácsonyi koncert

Farsang

Tavaszi kiállítás, Tavaszi koncert

Megemlékezés március 15-ről

Autizmus Világnapja

Víz világnapja

Húsvét

Föld Napja

Nyári kiállítás

Búcsú a nagyoktól

Gyermeknapi meglepetések

 

Amire büszkék vagyunk

– Tehetséggondozó munkánk

Minden kisgyermek értékes, és mindenkinek van olyan képessége vagy érdeklődési területe, amelyet fejlesztve, hangsúlyozva könnyebben kiteljesülhet személyisége.

Az elmúlt években lépésről lépésre építettük ki a tehetséggondozás gyakorlatát tagóvodánkban, a műhelyekbe való beválogatástól a tehetséggondozó, fejlesztő programok megalkotásán keresztül. A művészeti műhelyekben az 5. életévüket betöltött gyerekek vesznek részt kiscsoportos formában.

Nevelőtestületünk minden tagja elfogadta azt az alaptételt, hogy: minden gyermek tehetséges valamiben! Ez az alapja a tehetséggondozói tevékenységünknek. A tehetség már korai gyermekkorban megmutatkozhat: mint lehetőség!

 

– Zöld óvoda cím

– Kincses kultúróvoda 2019 cím