Korall

Iványi Anikó – óvodapedagógus

Kenderesi-Guáth Tünde – óvodapedagógus

Karsai Adrienn – dajka

“Szent kincs a gyermek teste-lelke,

szeretni kell azt melegen,

és fölnevelni féltő gonddal,

hogy tiszta, jó, erős legyen.”

(Szemlér Ferenc)

 

A Korall csoportban a sajátos nevelési igényű gyermekeket is szeretettel és odafigyeléssel fogadjuk, ahogyan valamennyi gyermeket is, és bevonjuk őket a közösségi életbe. Szem előtt tartjuk, hogy a csoportunkba járó gyermekek elfogadják, szeressék egymást.

Sokat játszunk, mert a szabad játék során fejlődik a gyermek személyisége a legoptimálisabban. A játékhoz biztosítjuk a gyermekek számára a derűs, vidám környezetet, hogy tudjanak ismerkedni, felfedezni.

Biztosítjuk a feltételeket, hogy a gyerekek önfeledten énekeljenek, táncoljanak, bábozzanak, konstruáljanak, mozogjanak. Természetes igényüket a nyugodt légkör és a pihenés, valamint a levegőn való sok mozgás és játék terén is figyelembe vesszük.

Sokat rajzolunk, festünk, gyurmázunk, alkotunk. Szeretjük a meséket, örülünk az otthonról hozott mesekönyveknek. A gyerekek kedvenc meséit is szívesen meséljük játékidőben vagy pihenés előtt.

A mindennapi mesélés során igyekszünk bevonni minden gyermeket a mesehallgatásba vagy a feldolgozásba. Zenés mozgásos percek keretében utánzással követik az óvónőt, felfedezik a zene és mozgás együttes örömét.