Bíbor

Bódis Oxána – óvodapedagógus

Helle Ildikó – óvodapedagógus

Szűcsné Fazekas Csenge – dajka

 

                 “Tudod, ki hiszi azt, hogy mindenre képes? A gyermek. Bízik önmagában, nem érez félelmet, hisz a saját hatalmában, és megszerzi azt, amit akar. De a gyermek növekszik. És kezdi megérteni, hogy nem is olyan hatalmas, és hogy a léte másoktól függ. Akkor szeret, és elvárja, hogy a szeretete viszonzásra leljen, a vágya pedig az idő előrehaladtával egyre nő.(Paulo Coelho)

 

A csoportunkba járó gyerekek már büszke középsősök!

Célunk, hogy az ide járó gyerekek szorongásmentes, önfeledt, boldog napokat töltsenek az óvodában. A bíbor csoportos gyerekek mindegyike egyéniség és minden gyerek tehetséges valamiben.  Nagyon fontos számunkra, hogy ezt megőrizzék, mert az életben ettől lesznek erősek. Ennek támogatásához minden segítséget megadunk. Legalkalmasabb erre a művészetek eszközeinek a használata, alkalmazása.

A zene, ének és vizuális tevékenységek során a gyerekek megtanulnak másként is „látni és hallani”. A mozgás és játék önmagában is a legfejlesztőbb tevékenység a gyermekek számára, ezért erre mindig kellő időt biztosítunk.

Környezetünkkel való ismerkedést leginkább a tapasztalatszerzés és annak feldolgozásai (projekt módszer) biztosítják.

Mindennapjaink elmaradhatatlan része a mese és annak feldolgozásai, mert a gyermekek fejlődéslélektanában a mesének felbecsülhetetlen szerepe van.

Munkák során nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy gyerekek harmonikus fejlődéséhez szükséges körülményeket megteremtsük.