Barack

Varga Botondné (Panni) – óvodapedagógus

Bartkó Mariann – óvodapedagógus

Becsey Bernadett – dajka

 

„ A gyermek fejlődésére nézve legkisebb korától fogva döntő fontosságú, hogy érezze, nemcsak hogy szeretik, hanem olyannak szeretik, amilyen.”(Hermann Alice.)

 

Csoportunk nevét a barackvirág színéről kapta. Ennek megfelelően ízlésesen, esztétikusan alakítottuk ki a csoportszobánkat. Gyakorlati útmutatónknak megfelelően külön kis kuckókat alakítottunk ki minden tevékenységhez, legyen az játék vagy tanulási tevékenység (mese szőnyeg, zenekuckó, ábrázoló sarok, építőszőnyeg). Szeretetteljes, elfogadó, családias légkör várja az ide érkező gyermekeket.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szociális képességek fejlesztésére, a felmerülő problémák, konfliktusok megoldásához a drámajátékot hívjuk segítségül.

A gyerekekkel sokat kézműveskedünk, barkácsolunk, ezáltal a gyermekek megvalósíthatják elképzeléseiket, kibontakozhat, kiteljesedhet kreativitásuk.

A természet óvását, védelmét, a természethez kapcsolódó megfigyeléseket előtérbe helyezzük.

Célunk, hogy a mindennapi tevékenységek során a gyermekek személyisége, képességei harmonikusan, sokoldalúan fejlődjenek, mindig az adott gyermek aktuális állapotát, fejlődési ütemét figyelembe véve.