Felújítási, karbantartási munkák

Felújítási, karbantartási munkák

Szép születésnapi ajándékot kapott az 55 éves Madarász Viktor tagóvoda.

Területében, férőhelyében bővült és a korszerűsítés következtében a látványban is a várakozáson felül változott óvodánk!

Dr. Tóth József országgyűlési képviselő, a kerület polgármestere 2013. március 12-én ünnepélyes keretek között adta át a felújított Madarász Viktor Tagóvodát.

(1131. Budapest, Madarász Viktor utca 3.)

 A Madarász Viktor Tagóvoda felújítása során 2 csoportszobával bővült, így a férőhelyek száma 50 fővel növekedett, jelenleg 202 óvodáskorú gyermek nevelésére alkalmas az intézmény. A mostani felújítás eredményeként a kétszintes, magas tetős épület a korszerűsítés során átalakult, a tetőtér beépítésével 8 csoportossá bővült. Az épület akadálymentesítése megvalósult, 1 felvonó és 1 étellift oldja meg a szintek közötti függőleges közlekedést, illetve szállítást.  

A tetőtérbe kerültek a nevelőtestületi szobák, az irodák, az öltözők, a fejlesztő, logopédiai szoba, az orvosi elkülönítő, a kézműves szoba és a könyvtár. A pince szintre került a melegítő-konyha korszerű felszereléssel, az étkező. Azúj, 85 m2 alapterületű tornaszobához szertár is tartozik. A speciális mozgásterápiás tornaszoba mellett egy só szoba is helyet kapott. A játszóudvar teljesen átalakult, az új udvari játékok a megnövekedett gyermeklétszám szabadtéri foglalkoztatását teszik lehetővé. Valamennyi külső, belső nyílászáró új, az épület homlokzati felülete 10 cm hőszigetelést kapott. A korszerűsített energiatakarékos épület megfelel az energia-auditban szereplő irányelveknek.

A négyszintes, rekonstrukcióval és bővítéssel érintett terület meghaladja a 2000 m2-t, az udvar területe: 1217 m2.

 A beruházás költsége 600 millió forint volt, melyből az Új Széchenyi Tervpályázatán 120 millió Ft összegű támogatást kapott az önkormányzat.