TÁJÉKOZTATÓ AZ ÓVODAI ÉTKEZTETÉSRŐL A RENDKÍVÜLI SZÜNET IDŐTARTAMA ALATT

Tisztelt Szülők, Hozzátartozók!

A koronavírus-járvány terjedése miatt a Kormány az élet-és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (II.) szóló 45/2020. (III.14.) korm.rendelet 2. §-ában döntött arról, hogy a bölcsődei, valamint az óvodai ellátást végző intézmény esetében az elhelyezés szerinti polgármester rendkívüli szünetet rendelhet el.
A rendkívüli szünet elrendelését utasítás formájában történt, amelyet az intézményi honlapokon teszünk közre. Ebben foglaltak alapján a Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat Egyesített Óvoda tagóvodáiban rendkívüli szünet kezdete 2020.03.18-tól visszavonásig szól.
A gyermekek étkezése automatikusan lemondásra kerül!
A szülőknek lehetőségük van étkezést igényelni folyamatosan.
Ezt az egyesitettovoda@ovoda.bp13.hu email címen tudják megtenni. Abban az esetben, ha a szülő 11.00 óráig elküldi a jelentkezését, úgy a következő naptól tudja az étkezést igénybe venni.
A 11.00 óra után leadott kérelmek esetében csak az azt követő második napon tudjuk az étkezést biztosítani.
Felhívjuk figyelmüket, hogy jelen esetben 1X étkezést (ebéd) tudunk biztosítani gyermekeik számára.
Kérjük közölni a gyermek nevét, OM azonosítóját, tagóvodájának nevét és csoportját, valamint azt is, hogy mely napokra kérik a 1x-i étkezéssel az ügyeletet, vagy csak az ebéd elvitelét igénylik gyermekük számára. A jelzést a térítési díj fizetése nélkül étkező gyermek esetében is kérjük! Amennyiben a megjelölt határidőre étkezés megrendelése nem érkezik, akkor nem tudjuk a szolgáltatónál megrendelni és biztosítani a gyermek étkezését és a már befizetett díjakat sem áll módunkban visszautalni, jóváírni!

AZ ÉTKEZÉS AUTOMATIKUS LEMONDÁSA ESETÉN a lemondások összege a díjfizető rendszerben marad, amely a következő megrendelés fizetendő díjából jóváírásra kerül. A lemondott napok összege a befizetőnek, külön kérésére kerül visszautalásra (amely emailben vagy írásban elküldött üzenetben és levélben történhet), az általa megadott számlaszámra. Az írásbeli kérelmet az egyesitettovoda@ovoda.bp13.hu email címre kell elküldeni a gyermek nevének, OM azonosítójának, tagóvodájának nevét és csoportjának közlésével.
Amennyiben a befizető a lemondott napok összegének jóváírását választja, akkor ezt külön nem kell jeleznie!
A rendkívüli szünet fennállása alatt valamennyi térítési díj fizetése nélkül étkező gyermek hozzátartozójának – az egyesitettovoda@ovoda.bp13.hu email címre- jeleznie kell gyermeke étkezésének igénylését ügyelet igénybevétele és étel elvitele esetén!
Amennyiben a jóváírt menzai díj összege meghaladja a fizetendő összeget, abban az esetben is meg kell rendelnie a szülőnek az étkezést az internetes felületen vagy a meghirdetett időpontokban. Ebben az esetben a jóváírás után nem kerül számlázásra fizetendő összeg.

BEFIZETETT ÉTEL ELVITELE
A rendkívüli oktatási rend ideje alatt a hozzátartozónak/szülőnek lehetősége van kizárólag a gyermeke számára, a kijelölt iskolában, valamint a kijelölt ügyeletes Tagóvodában az általa megrendelt (befizetett és a térítésmentesen étkező gyermekek részére igényelt) étel elvitelére. Amennyiben erre a lehetőségre igényt tart, az étel átvételére munkanapokon 11 és 14 óra között van lehetőség az intézmény tálalókonyháján. Az étel előre csomagolt dobozokban, a diétás étkezők számára továbbra is biztosított az előre csomagolt, névre szóló élelem. Az étel az iskolai étkezőkben, ügyeletes Tagóvodában helyben elfogyasztásra nincsen lehetőség!