Föld napja 2019

Kedves Szülők és Gyerekek!                                                                                                                                      

                FÖLD NAPJÁT

2019.április 26-án (pénteken) ünnepeljük óvodánkban!

 Az ünnepi előkészületekhez, a díszítéshez, kérjük segítségüket a gyűjtőmunkában.

  –  Ha, bármilyen érdekes növény-, állatkép vagy természetben talált érdekes tárgy, kő,  ásvány, növény, fadarab stb. van a tulajdonukban, kérjük, bocsássák rendelkezésünkre az ünnepig.

  1. 2016. április 24-ig ( szerdáig ) a csoportos óvónőknek szíveskedjenek átadni ezeket az érdekességeket.
  • Az ünnep alkalmának szebbé tételéhez hozzájárulhatnak azzal, ha gyermekük, április 26-án, péntek reggel, egy virágpalántával (ez lehet petúnia, árvácska, büdöske, százszorszép vagy paprikavirág) érkezik az óvodába.

A virágpalántákat a délelőtt folyamán ültetjük el gyermekeinkkel a csoport kiskertjébe.  Szeretnénk ezzel elérni azt, hogy átérezzék, ők is tehetnek valamit FÖLDÜNKÉRT- közvetve, közvetlen környezetükért, óvodájukért.

  • Ezen a napon a zöld szín az ünnepi szín. ”Zöldbe” öltözünk, ezért kérjük, hogy amennyiben lehetséges, legyen a gyerekek ruházatában valami zöld színű.
  • A „ gyümölcs és zöldség” napokat valamennyi csoportban megszervezik az óvó nénik. Az ünnepi asztalra „zöld reggeli” és gyümölcstál kerül.

          26-án pénteken délutáni program: 15.30-tól „állatsimogató”                   

          Tartja: Bérces János környezetmérnök    

         Itt a szülőkkel vehetnek részt a gyerekek a programon! Jó idő esetén, a hátsó kisudvaron. Esős idő esetén elmarad, illetve más időpontban lesz megtartva.

     26-án pénteken a délelőtt folyamán a Föld Napjához kapcsolódó  programunk lesz még: a játékos mozgásos és szellemi vetélkedők, vizuális tevékenységek.

 Reméljük, hogy segítségükkel továbbra is szép hagyományunk marad ez az ünnep.

 Köszönettel: Óvó nénik